/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/FOTO/ China, lovită de două tornade: Cel puţin 12 morţi şi peste 400 de răniţi

15 mai 2021, ora 11:46

Două tornade au lăsat în urma lor cel puţin 12 morţi şi peste 400 de răniţi în centrul şi în estul Chinei, au informat sâmbătă autorităţile locale, potrivit AFP.

Vânturi puternice au măturat vineri seara metropola Wuhan, din centrul ţării, de unde a pornit epidemia de COVID-19, scrie Agerpres.

Foto: (c) Xiong Qi / Xinhua

Potrivit datelor inițiale, opt persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 280 au fost rănite, au declarat într-o conferinţă de presă autorităţile din provincia Hubei, cu capitala la Wuhan, adăugând că vânturile au suflat cu până la 260 de kilometri/oră.

Rafalele de vânt au fost atât de puternice încât două macarale au fost avariate, una dintre ele prăbuşindu-se pe un şantier şi provocând pagube materiale semnificative.

Furtuna a lăsat în urma sa vehicule avariate, mai mulţi copaci scoşi din rădăcini, hangare parţial distruse şi stâlpi de electricitate culcaţi la pământ. Peste 26.000 de locuinţe au rămas fără energie electrică şi circa 30 de case s-au prăbuşit, potrivit autorităţilor din Hubei.

Foto: (c) FANG DONGXU / EPA

Oraşul Suzhou, de lângă Shanghai, a fost şi el lovit vineri seară de o tornadă puternică, însoţită de vânturi de peste 200 de kilometri/oră, au indicat autorităţile locale.

Un bilanţ indică patru morţi şi un dispărut, precum şi 130 de persoane cu răni uşoare.

Foto: (c) FANG DONGXU / EPA

Imaginile difuzate pe reţelele de socializare arătau un vârtej negru provocând daune semnificative în calea sa.

La începutul lunii mai, o furtună violentă însoţită de vânturi puternice a ucis 11 persoane într-un oraş de lângă Shanghai.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram