/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Conflictul Israel - Palestina, a șaptea zi: Aproape 160 de morți! Se reunește Consiliul de Securitate ONU

missing
16 mai 2021, ora 10:06

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a promis că va continua în forță riposta la atacurile cu rachete, conflictul dintre Israel și Palestina intrând duminică în a șaptea zi. Duminică dimineața atacurile armatei israeliene au ucis cel puțin 3 palestinieni în Gaza, în vreme ce israelienii au fugit în adăposturi din cauza rachetelor lansate spre Tel Aviv. Bilanțul conflictului care ține de o săptămână a depășit 148 de morți în Gaza, printre care 41 de copii, și 10 în Israel, dintre care doi copii, scrie Hotnews cu referire la BBC.

Comunitatea internațională a făcut apel la încetarea conflictului în zonă, iar președintele SUA Joe Biden i-a sunat atât pe premierul israelian Netanyahu, cât și pe președintele Autorității palestinienie Mahmud Abbas, exprimându-și îngrijorarea față de escaladarea conflictului. SUA au cerut Israelului să asigure securitatea jurnaliștilor, după ce în cursul zilei de sâmbătă armata a bombardat un bloc turn din Gaza unde își aveau sediul redacțiile Associated Press și Al Jazeera. Atacul a fost justificat prin faptul că în clădire s-ar fi aflat și apartamente care erau folosite de Hamas. Blocul a fost evacuat înainte de atac, proprietarul fiind avertizat din timp.

De asemenea, AP a transmis că armata israeliană a bombardat casa unui lider al grupării islamiste Hamas.

Consiliul de Securitate al ONU ar urma să se reunească duminică pentru a discuta despre detensionarea conflcitului.

Sâmbătă seara, Netanyahu a adresat un nou mesaj televizat în care a amenințat că atacurile vor continua atâta vreme cât va fi necesar, marșând însă pe ideea că Israelul face tot ce îi stă în putință pentru a limita victimele în rândul civililor din Gaza. “Cei care poartă răspunderea pentru această confruntare nu suntem noi, sunt cei care ne atacă”, a insitat Netanyahu.

Bilanțul conflictului care ține de o săptămână a depășit 148 de morți în Gaza, printre care 41 de copii, și 10 în Israel, dintre care doi copii. Zece membri ai aceleiași familii au murit în atacurile din Gaza, într-o tabără de refugiați situată la vest de oraș. Un bebeluș de doar cinci luni, Omar Al-Hadidi, a fost singurul supraviețutitor al atacului, în timp ce mama sa și restul rudelor au murit.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram