Într-un scuar recent renovat, de pe strada Kiev din sectorul Râșcani al Capitalei, a apărut sculptura îndrăgitului personaj din cărțile lui Spiridon Vangheli, Guguță. Lucrarea din bronz a fost creată de Veaceslav Jîgliţchi.

Scuarul respectiv poartă astfel deja numele lui Guguță, potrivit responsabililor de la Primărie.

Acesta a fost creat de la zero într-un spațiu care anterior nu era îngrijit. Astfel că a fost instalat un sistem de irigare, pavate aleile pietonale, instalat sistemul de iluminat public și mobilier urban, montate camee de supraveghere și amenajate spațiile verzi.

Cheltuielile pentru lucrările de amenajare a scuarului „Guguță” au fost suportate de municipalitate, iar la unele lucrări şi-au adus aportul agenţii economici.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!