/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/DOC/ Surorile Osoianu au primit Titlul Onorific „Artist al Poporului”

missing
18 mai 2021, ora 19:30

Surorile Osoianu au primit Titlul Onorific „Artist al Poporului” pentru „munca îndelungată și prodigioasă în domeniul culturii, contribuție la promovarea valorilor moral-spirituale, succese în activitatea de creație și înaltă măiestrie profesională”. Un decret în acest sens a fost semnat de către președinta Maia Sandu.

Surorile Osoianu constituie un ansamblu etnofolcloric familial alcătuit din 5 membre – Ileana, Iulia, Valentina, Romelia și Maria Osoianu. Surorile Osoianu s-au născut în satul Horești, raionul Fălești. S-au născut toate pe rând: Ileana – 7 mai 1958, Iulia – 7 octombrie 1959, Valentina – 4 octombrie 1960, Romela – 15 martie 1963 și Maria – 20 septembrie 1966.

Titlul onorific „Artist al Poporului” a mai fost oferit și Ninei Doni, actriță la Teatrul Republican „Luceafărul” și Anastasiei Homițcaia – prim-balerina, conducător artistic al trupei de balet a Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”.

Totodată, Titlul onorific „Maestru in Arte” a fost oferit mai multor pictori printre care și Cobzac Victor, Danilișen Anatolii și Macovei Alexandru.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram