/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Ploaia puternică și grindina au afectat mai multe localități. Au fost distruse zeci de hectare de grâu, floarea soarelui și porumb

missing
18 mai 2021, ora 08:10

În urma ploilor puternice din ultimele zile au fost înregistrate mai multe daune, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgeță. Potrivit informațiilor, vântul puternic și a grindina a afectat două localități din raionul Șoldănești.

În localitatea Pohoarna, precipitațiile au afectat 80 ha de porumb, 330 ha de grâu și peste 120 ha de floarea soarelui, iar la Cotiujenii Mari au fost distruse 63 ha de porumb și 34 ha de floarea soarelui.

Ploaia a afectat și o parte din culturile agricole din localitatea Slobozia – Cremene a raionului Soroca. „Condițiile meteo nefavorabile au distrus 40 ha de livezi, 95 ha de sfeclă de zahăr, dar și 65 ha de floarea soarelui”, au precizat reprezentanții IGSU.

Totodată, au fost afectate culturi agricole în mai multe localități din raioanele Telenești și Edineț.

Comisiile pentru situații excepționale urmează să estimeze prejudiciile materiale înregistrate.

Amintim că meteorologii au anunțat că vor cădea ploi până mâine, 19 mai. Ieri, 17 mai a fost emis cod galben de ploi, care a fost valabil pe întreg teritoriul țării.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram