În urma ploilor puternice din ultimele zile au fost înregistrate mai multe daune, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgeță. Potrivit informațiilor, vântul puternic și a grindina a afectat două localități din raionul Șoldănești.

În localitatea Pohoarna, precipitațiile au afectat 80 ha de porumb, 330 ha de grâu și peste 120 ha de floarea soarelui, iar la Cotiujenii Mari au fost distruse 63 ha de porumb și 34 ha de floarea soarelui.

Ploaia a afectat și o parte din culturile agricole din localitatea Slobozia – Cremene a raionului Soroca. „Condițiile meteo nefavorabile au distrus 40 ha de livezi, 95 ha de sfeclă de zahăr, dar și 65 ha de floarea soarelui”, au precizat reprezentanții IGSU.

Totodată, au fost afectate culturi agricole în mai multe localități din raioanele Telenești și Edineț.

Comisiile pentru situații excepționale urmează să estimeze prejudiciile materiale înregistrate.

Amintim că meteorologii au anunțat că vor cădea ploi până mâine, 19 mai. Ieri, 17 mai a fost emis cod galben de ploi, care a fost valabil pe întreg teritoriul țării.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!