Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și-a început vizita oficială de două zile la Berlin. Potrivit informațiilor, vizita are loc la invitația președintelui Republicii Federale Germania,  Frank-Walter Steinmeier, având ca scop să dea un nou impuls relațiilor bilaterale dintre cele două state.

Astăzi, Maia Sandu va avea o întrevedere cu președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, după care cei doi șefi de stat vor susține o conferință de presă. În după amiaza aceleiași zile, Sandu va avea o discuție cu cancelarul german, Angela Merkel.

De asemenea, în cadrul vizitei oficiale la Berlin, Maia Sandu va participa la audieri pe tema Republicii Moldova în Comisia parlamentară pentru Afaceri Externe și în Comisia pentru Afaceri Europene, și va avea întrevederi cu deputați din fracțiunile CDU/CSU, SPD, Partidul Verde din Bundestag. Vedeți mai oficialii cu care se va mai întâlni Maia Sandu:

  • Armin Laschet, Premierul Renaniei de Nord-Westfalia, Președintele Partidului Creștin-Democrat
  • Heiko Maas, Ministrul Federal al Afacerilor Externe
  • Annegret Kramp-Karrenbauer, Ministrul Federal al Apărării
  • Günther Krichbaum, Președintele Comisiei parlamentare pentru afaceri europene
  • Norbert Roettgen, Președintele Comisiei pentru politica externă

„La Berlin, Maia Sandu va pune în discuție mai multe subiecte, cum ar fi: modul în care pot fi îmbunătățite relațiile bilaterale dintre Germania și Republica Moldova, situația politică și de securitate din țară și din regiune, susținerea de care avem nevoie pentru atenuarea consecințelor pandemiei, cooperare economică mai puternică, îmbunătățirea condițiilor pentru diaspora moldovenească din Germania”, se arată într-o notă de la Președinție.

La fel, președinta Sandu va participa la o discuție publică cu genericul „Moldova – un nou început”, organizată de Fundația Konrad Adenauer. Aceasta va fi precedată de o întrevedere cu domnul Norbert Lammert, Președintele Fundației, și de Gerhard Wahlers, Secretar General adjunct al acesteia.

Din delegația oficială a Republicii Moldova fac parte Cristina Gherasimov, consilier prezidențial în domeniul politicii externe și Veaceslav Negruța, consilier în domeniul economic.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!