Război în Ucraina, ziua 172. Zelenski: Orice soldat rus care trage în centrala Zaporojie va deveni o „țintă specială”

Sergiu Litvinenco: „Există semnale că asupra unor membri CEC se fac presiuni”. Ce spune președintele Comisiei Electorale

19 mai 2021, ora 14:13
Distribuie:

Deputatul PAS Sergiu Litvinenco declară că există „semnale” că asupra membrilor Comisiei Electorale Centrale sunt făcute anumitor presiuni pentru a obstrucționa activitatea comisiei în legătură cu alegerile parlamentare anticipate din data de 11 iulie. De cealaltă parte, președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, neagă astfel de informații. 

Astfel, membrul PAS a cerut să fie oprite aceste acțiuni. „Întrucât există semnale că asupra unor membri CEC se fac presiuni necuvenite, solicităm atât celor care încearcă obstrucționarea activității CEC, cât și membrilor CEC, să revină, respectiv, să rămână în albia legalității și să nu admită acțiuni contrare Constituției și standardelor democratice”, a declarat Sergiu Litvinenco.

Referindu-se la declarația lui Litvinenco, Cimil a precizat pentru tv8.md că „sunt declarații. Nu am văzut presiuni în exercitarea muncii. Vorbesc și de exercitarea mandatului meu și pot spune că nu am presiuni. Continuăm să ne facem munca în continuare pentru a desfășura transparent procesul”.

Tot astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, președintele interimar al PAS, Igor Grosu a făcut un apel către membrii Comisiei Electorale Centrale, îndemnându-i să nu se lase influențați de presiuni și să-și exercite munca conform legii.

Potrivit decretului semnat de șefa statului, Maia Sandu, alegerile parlamentare anticipate ar putea avea loc pe data de 11 iulie curent. Maia Sandu a  dizolvat Legislativul pe data de 28 aprilie, imediat după ce Curtea Constituțională a declarat ilegală instituirea stării de urgență în Republica Moldova.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram