/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Sondajele de opinie în perioada electorală, efectuate doar cu sesizare prealabilă a CEC. Ce date trebuie să conțină informația

20 mai 2021, ora 15:50

În perioada electorală, orice sondaj de opinie privind preferințele politice ale alegătorilor pot fi efectuate exclusiv respectând condiția de informare prealabilă a Comisiei Electorale Centrale. Informația trebuie să conțină date despre instituția care va desfășura sondajul de opinie, perioada de efectuare a acestuia, eșantionul propus și comanditarul sondajului.

Rezultatele sondajelor pot fi ulterior publicate cu cel târziu cinci zile înainte de ziua alegerilor, potrivit art.70 alin.(10) din Codul electoral. Totodată, în ziua alegerilor, până la închiderea secțiilor de votare, se interzice publicarea în mass-media a materialelor, inclusiv interviuri cu alegătorii, despre numărul de voturi întrunite de concurenții electorali pe parcursul zilei și despre șansele acestora. Rezultatele exit-poll-urilor nu fac nici ele o excepție.

Amintim că în data de 11 iulie 2021 în Republica Moldova vor avea loc alegerile parlamentare anticipate. Alegerile au fost declanșate după ce în data de 28 aprilie, președinta Maia Sandu a semnat decretul de dizolvare a Legislativului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram