În perioada electorală, orice sondaj de opinie privind preferințele politice ale alegătorilor pot fi efectuate exclusiv respectând condiția de informare prealabilă a Comisiei Electorale Centrale. Informația trebuie să conțină date despre instituția care va desfășura sondajul de opinie, perioada de efectuare a acestuia, eșantionul propus și comanditarul sondajului.

Rezultatele sondajelor pot fi ulterior publicate cu cel târziu cinci zile înainte de ziua alegerilor, potrivit art.70 alin.(10) din Codul electoral. Totodată, în ziua alegerilor, până la închiderea secțiilor de votare, se interzice publicarea în mass-media a materialelor, inclusiv interviuri cu alegătorii, despre numărul de voturi întrunite de concurenții electorali pe parcursul zilei și despre șansele acestora. Rezultatele exit-poll-urilor nu fac nici ele o excepție.

Amintim că în data de 11 iulie 2021 în Republica Moldova vor avea loc alegerile parlamentare anticipate. Alegerile au fost declanșate după ce în data de 28 aprilie, președinta Maia Sandu a semnat decretul de dizolvare a Legislativului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!