/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Evenimentele pilot din Marea Britanie, un succes. Doar 15 din cei 58.000 de participanți s-au infectat cu COVID

22 mai 2021, ora 13:32

Din 58.000 de persoane de la evenimentele pilot britanice doar 15 au ieşit pozitive la testul PCR. Participanţii au fost obligaţi să facă testul înainte şi după eveniment. Datele arată că spectacolele în masă nu sunt un pericol.

Potrivit unui raport publicat de The Telegraph la evenimentele programului pilot au partcipat 58.000 de persoane. Evenimentele pilot au inclus premiile Brit Awards, concerte şi petreceri în Liverpool, dar şi finala Cupei Angliei şi o semifinală pe stadionul Wembley. Primele date arată că numai 15 persoane au fost infectate din miile de participanţi.

Programul de cercetare care s-a desfăşurat în lunile aprilie şi mai a constat în nouă evenimente diferite cu mulţimi live şi concerte a fost monitorizat de oameni de ştiinţă. Toate cele 58.000 de persoane au trebuit să aibă atât un test PCR, cât şi un test de debit lateral atât înainte, cât şi după evenimentul la care au participat. Rezultatele sunt preliminare, pentru că încă mai sunt aşteptate rezultatele de la alte evenimente pilot.

Chiar şi în cazul petrecerilor organizate în spaţii închise, rezultatele arată că transmiterea coronavirusului poate fi redusă semnificativ atunci când sunt introduşi factori precum screening-ul şi ventilaţia îmbunătăţită. Aceste date oferă speranţă că divertisementul la scară largă va putea fi reluat după 21 iunie, care este şi data de relaxare a măsurilor propusă de guvernul britanic. Priministrul Boris Johnson urmează să primească un raport care să facă recomandări folosind rezultatele Programului de cercetare a evenimentelor in zilele următoare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram