/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone, reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski

/INFOGRAFIC/ De la începutul campaniei de vaccinare, peste 288 de mii de persoane au fost imunizate

missing
22 mai 2021, ora 14:31

Alte 12 470 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore. Potrivit datelor oferite de Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), dintre acestea, 10 940 au primit prima doză de vaccin, iar alte 1 530 de persoane au primit rapelul. 

În total, în țara noastră au fost administrate 288 097 de doze de vaccin. Dintre acestea, 250 034 de persoane au primit prima doză de vaccin, iar alte 38 063 au primit a doua doză de vaccin.

Precizăm că, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” organizează în acest weekend un maraton de vaccinare. Vaccinare se face fără programare, în regim non-stop – 24/24, în baza buletinului de identitate, după principiul primul venit – primul servit. Cei care doresc să se imunizeze în cadrul maratonului pot alege între serul Sinopharm, Pfizer și AstraZeneca.

La procesul de vaccinare vor fi antrenați medici de familie și asistenți medicali de la Clinica Universitară de Asistență Medicală Primară a USMF „Nicolae Testemițanu”, membri ai comunității academice – cadre științifico-didactice de la catedrele clinice, medici-rezidenți, studenți și personal administrativ.

Acțiunea este organizată în parteneriat cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină din Moldova cu suportul și al Consiliului Rectorilor din Moldova.

Sursa: msmps.gov.md

Totodată, menționăm că, Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) a anunțat lansarea integrală a etapei a III de vaccinare. Anunțul a fost făcut de către responsabilii din cadrul ministerului. Datele Ministerului Sănătății arată că, de la începutul campaniei de imunizare, în Republica Moldova au fost administrate peste 200 de mii de doze de vaccin împotriva coronavirusului.

Campania de vaccinare în Republica Moldova a început la 2 martie, după ce țara noastră a recepționat o donație de peste 21 000 de doze de AstraZeneca din partea Guvernului României. Ulterior, prin intermediul COVAX, țara noastră a mai primit alte peste 14 mii de doze de vaccin Pfizer.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram