/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

Maratonul vaccinării: Cele o mie de doze de ser Pfizer, epuizate. Stocul a fost suplinit cu alte 750 de fiole

missing
22 mai 2021, ora 16:27

Începând cu ora 8:00 dimineața și până la 15:00, la maratonul de imunizare organizat de Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” (USMF) au fost vaccinate 1 140 de persoane, dintre care 950 cu Pfizer, 155 cu AstraZeneca, iar 35 cu Sinopharm. Anunțul a fost făcut de USMF care precizează că stocul de vaccin Pfizer este aproape epuizat.

Astăzi, mai mulți oameni s-au mobilizat și au venit să se imunizeze. De la primele ore ale dimineții, la USMF s-au format cozi de zeci de metri, iar traficul rutier a fost îngreunat. Oamenii au făcut cozi imense pentru a se vaccina cu Pfizer. Din cele 1 000 de doze de vaccin Pfizer, la ora 15:00, au mai rămas doar 50. Stocul a fost suplinit cu încă 750 de doze, în scopul imunizării persoanelor care își așteaptă rândul.

Precizăm că startul maratonului a fost dat vineri, începând cu ora de la ora 15:00, și se va desfășura până duminică, ora 21:00. Vaccinarea se va face fără programare, în regim non-stop – 24/24, în baza buletinului de identitate, după principiul primul venit – primul servit, spun reprezentanții instituției de învățământ.

Acțiunea este organizată în parteneriat cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină din Moldova cu suportul și al Consiliului Rectorilor din Moldova.

Amintim că, Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) anunță lansarea integrală a etapei a III de vaccinare. Anunțul a fost făcut de către responsabilii din cadrul ministerului. Datele Ministerului Sănătății arată că, de la începutul campaniei de imunizare, în Republica Moldova au fost administrate peste 200 de mii de doze de vaccin împotriva coronavirusului.

/VIDEO/ Rând la vaccinare. Zeci de oameni au venit la maratonul de imunizare organizat de Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram