/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/LIVE/ Platforma DA depune actele la CEC pentru înregistrarea în cursa electorală

missing
24 mai 2021, ora 14:33

Reprezentanții Platformei DA au mers la Comisia Electorală Centrală pentru a depune actele pentru înregistrarea în cursa electorală din 11 iulie. 

Deocamdată, formațiunea nu și-a publicat lista candidaților la anticipate. Potrivit informațiilor, Partidul Platforma DA a aprobat lista duminică, 23 mai, la Consiliul Național Politic.

Liderul formațiunii, Andrei Năstase, a menționat că pe lista Platformei DA se vor regăsi persoane din Diasporă, reprezentanți ai segmentelor sociale, ai fermierilor.

„Am venit cu o garnitură care să satisfacă așteptările noastre. Lista noastră rămâne deschisă. În continuare suntem deschiși și pentru exponenții altor partide”, a menționat Năstase.

Verificarea documentelor depuse urmează să fie realizată în decursul a 7 zile, după care CEC va decide înregistrarea sau neînregistrarea candidatului.

Termenul limită pentru depunerea actelor în vederea înregistrării candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova este 11 iunie curent.

Precizăm că astăzi, 21 mai, Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa „PACE”, Partidului Politic „Partidul Acțiunii Comune — Congresul Civic”, Blocul electoral „RENATO USATÎI”, Partidul Politic „Șor”, Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate, Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor au fost înregistrați oficial în cursa electorală. 

Anterior, Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit ordinea prealabilă de înscriere în buletinul de vot a primilor șase concurenți electorali. Aceștia au depus pe data de 14 mai documentele necesare în vederea înregistrării candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

În urma tragerii la sorţi, CEC a stabilit ordinea lor prealabilă de înscriere în buletinul de vot, după cum urmează:
1.    Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa „PACE” ;
2.    Partidului Politic „Partidul Acțiunii Comune — Congresul Civic”;
3.    Blocul electoral „RENATO USATÎI”;
4.    Partidul Politic „Șor”;
5.    Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate;
6.    Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor.

Pe data 20 mai 2021, și Partidul Democrat din Moldova a depus la Comisia Electorală Centrală (CEC) documentele în vederea înregistrării în calitate de concurent electoral la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Totodată, pentru înregistrarea în cursa electorală, a depus actele și Mișcarea Profesioniștilor „Speranţa – Надежда”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram