/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Un nou maraton de vaccinare ar putea fi desfășurat la sfârșitul acestei săptămâni la Palatul Republicii

24 mai 2021, ora 11:20

În Capitală ar putea fi organizat un nou maraton de vaccinare împotriva COVID-19. Despre aceasta a anunțat primarul general al Capitalei, Ion Ceban, care a precizat că startul maratonului ar putea fi dat vineri, 28 mai, la Palatul Republicii și ar putea dura trei zile. 

„În același timp, chiar dacă statisticile din ultimele săptămâni ne arată că avem o scădere considerabilă a numărului de infectări cu coronavirus, inclusiv în capitală, noi nu ne relaxăm. Numărul scăzut de îmbolnăviri cu COVID-19 se datorează respectării normelor epidemiologice de către populaţie şi a responsabilităţii colective, fapt pentru care le mulţumesc tuturor chişinăuienilor”, a scris Ceban pe pagina sa de Facebook.

Totodată, astăzi, Ceban a anunțat că două centre mobile de vaccinare vor fi amenaja într-un troleibuz și un autobuz.

„Vom lansa două puncte de vaccinare mobile, pe roți. Un troleibuz și autobuz ca puncte mobile de vaccinare. Autobuzul va merge în suburbii, iar troleibuzele vor staționa în oraș, conform unui grafic și în locuri prestabilite. Vom avea echipe medicale care vor asigura vaccinarea tuturor, în imediata apropiere a locului de trai. Miercuri 26 mai la ora 11 vom lansa proiectul în Piața Marii Adunări Naționale”, a declarat edilul Capitalei.

Conform datelor vaccinare.gov.md, de la începutul campaniei de vaccinare, în Republica Moldova au fost administrate peste 298 de mii de doze de ser. Astfel, cu două doze de vaccin împotriva COVID-19 au fost imunizate peste 38 de mii de oameni.

În perioada 21-23 mai, la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testenițanu” a fost organizat primul maraton de vaccinare „De la student la student”. Vaccinare a fost posibilă fără programare, în regim non-stop – 24/24, în baza buletinului de identitate, după principiul primul venit – primul servit.

Amintim că CESP Chişinău a declarat vineri Cod Portocaliu de COVID-19 în municipiu, totuşi, restricţiile pandemice nu a fost anulate deocamdată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram