Activitatea ilicită a unui grup infracțional, specializat în comercializarea drogurilor prin intermediul magazinelor online, a fost dată peste cap de către ofițerii din cadrul Inspectoratului Naționa de Investigații (INI) în comun cu procurorii PCCOCS.

În cadrul operațiunii au fost efectuate 14 percheziții, iar cinci persoane au fost reținute. Membri grupării, cu vârste cuprinse între 20 și 27 ani, aveau rol de curier, operator și organizator. Aceștia aveau domiciliul temporar pe teritoriul municipiului Chișinău.

Activitatea ilegală a grupării a fost documentată pe parcursul a două luni, perioadă în care oamenii legii au stabilit că aceștia aveau reguli bine determinate de comunicare, subordonare și disciplină.

Liderii au creat o schemă prin care gestionau o rețea de comercializare a drogurilor prin intermediul aplicației Telegram. Utilizatorii aplicației primeau mesaje-oferte despre posibilitatea achiziționării drogurilor. Zilnic, membrii grupului obțineau venituri de peste 10 000 de lei din realizarea drogurilor.

De asemenea, organizatorii și administratorii acestei rețele racolau persoane în calitate de „curieri” pentru plasarea drogurilor în ascunzișuri. Substanțele narcotice erau ascunse în locuri mai puțin aglomerate, iar coordonatele și fotografiile cu plasarea acestora erau transmise prin aplicație.

În cadrul perchezițiilor efectuate la domiciliile membrilor, polițiștii au ridicat mai multe pachețele cu droguri tip PVP (sare – соль) cu masa totală de peste 400 grame, telefoane mobile, calculatoare și altă tehnică de calcul, carduri bancare emise pe persoane terțe, peste 3 000 de pachețele de tip Zip-lock care urmau să fie utilizate pentru ambalarea drogurilor și cântare electronice la scara mică.

Valoarea drogurilor sechestrate se ridică la suma de aproximativ 240 000 de lei, un gram fiind vândut la prețul de 600 de lei. Totodată, în cadrul acțiunilor de urmărire penală au fost ridicate mai multe pliculețe cu droguri care erau amplasate în ascunzișuri special amenajate pe teritoriul municipiului Chișinău, destinate consumatorilor de droguri și care urmau să fie comercializate.

Dacă vor fi găsiți vinovați, cei cinci suspecți riscă până la 15 ani de închisoare. Acțiunile de reținere au fost realizate cu suportul angajaților Brigăzii cu Destinație specială „Fulger”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!