Numărul persoanelor imunizate a sporit după ce a fost dat startul celei de-a treia etapă a campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19. O spune medicul epidemiolog Alexei Ceban, care a precizat că de atunci s-au vaccinat peste 120 de mii de oameni.

„Procesul de vaccinare împotriva COVID-19 continuă și trebuie să accelerăm pentru a avea o acoperire de 70 la sută. Peste 120 de mii persoane au fost vaccinate de la începutul etapei a treia. Avem o sporire a numărului de doze administrate. Acum sunt vaccine disponibile în toate centrele de vaccinare”, a menționat medicul epidemiolog Alexei Ceban în cadrul unei conferințe de presă.

Medicul a precizat de că din totalul de doze recepționate în Republica Moldova, peste 880 de mii, 35 la sută su fost administrate.

„La moment avem o acoperire de vaccinare de peste 7 la sută, iar pentru populația generală vaccinată cu două doze avem o acoperire de 1,2 procente”, a adăugat Alexei Ceban.

Potrivit informațiilor, în Republica Moldova nu a fost înregistrată nicio formă severă de reacții adverse, după procesul de imunizare împotriva COVID-19.

Pe data de 19 mai curent, Comitetul Național de Coordonare a Imunizării a decis lansarea integrală a etapei a treia de vaccinare împotriva COVID-19.

Astfel, toate persoanele, care doresc să se imunizeze împotriva noului virus, au acces la vaccin începând în toate Centrele de vaccinare din țară.

De la începutul campanie de vaccinare, în Republica Moldova au fost administrate peste 300 de mii de doze de ser. Astfel, 40 372 de oameni au fost vaccinați cu două doze.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!