Respectarea drepturilor omului în stânga Nistrului, combaterea pandemiei, libera circulație între malurile Nistrului și asigurarea securității în regiune au fost printre subiectele discutate astăzi de președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și Thomas Mayr-Harting, reprezentantul special al preşedintelui în exerciţiu al OSCE din partea Suediei pentru procesul de reglementare transnistreană.

„Am discutat cu domnul Mayr-Harting despre vizita de informare în Republica Moldova a reprezentanților în formatul 3+2, planificată pentru săptămâna viitoare, și despre condițiile ce trebuie întrunite pentru reluarea dialogului pentru soluționarea conflictului transnistrean. I-am confirmat domnului Mayr-Harting că locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului își doresc un trai mai bun, locuri de muncă și oportunități economice, un mediu sănătos și șansa de a avea un viitor acasă. Trebuie să realizăm acest deziderat axându-ne pe reforme interne în interesul tuturor cetățenilor Republicii Moldova”, a scris președinta pe pagina sa de Facebook.

Tot astăzi, 25 mai, o șefa statului a avut o întrevedere cu eurodeputații Andrius Kubilius, șeful delegației Parlamentului European la Euronest, Andrej Halicki și Siegfried Mureșan.

„Am discutat și despre agenda cu Uniunea Europeană, despre situația politică din Republica Moldova și pregătirile pentru alegerile anticipate. Este foarte important să asigurăm tuturor cetățenilor Republicii Moldova, indiferent unde se află, dreptul și posibilitatea de a vota. Mi-am exprimat speranța că suficienți oameni vor sprijini la alegeri transformarea Republicii Moldova într-un stat modern. Acest lucru ne va permite să pornim o reformă veritabilă a justiției și un efort conjugat anticorupție în țară. Iar odată cu deblocarea asistenței externe, vom putea lansa planul de recuperare economică a Republicii Moldova și moderniza țara. Contăm pe sprijinul partenerilor noștri europeni în realizarea acestei viziuni”, a precizat Maia Sandu.

Precizăm că reprezentantul special al Președintelui în exercițiu al OSCE din partea Suediei pentru procesul de reglementare transnistreană, Thomas Mayr-Harting, se află într-o vizită în Republica Moldova în perioada 23-25 mai pentru a examina situația actuală în procesul de reglementare transnistreană și, împreună cu părțile, identifica pași concreți pentru avansarea reglementării.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!