/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ La nicio săptămână de activitate, centrul de vaccinare din Piața Centrală a fost închis. Când ar putea fi redeschis

missing
25 mai 2021, ora 18:22

Speră să vaccineze săptămânal câte 60-70 de mii de persoane și, în același timp, închid centrul de vaccinare în una dintre cele mai aglomerate zone ale Capitalei. Este vorba despre decizia recentă a autorităților din sănătate care, de astăzi, au sistat pe o perioadă activitatea centrului de imunizare din Piața Centrală. Deși directorul pieței declară că angajații săi au fost deja vaccinați, mulți dintre vânzători ne-au spus că, de fapt, încă așteaptă să primească serul. Revoltați au fost și unii cumpărători, care căutau punctul de vaccinare. Așa că medicii ne-au dat asigurări că, cel mai probabil, de joi, centrul își va relua activitatea. 

După ce ieri, Piața Centrală nu a activat, întrucât a fost zi sanitară, astăzi, echipa noastră a mers să filmeze cum decurge procesul de vaccinare la Centrul de imunizare special, amenajat miercurea trecută pe teritoriul pieței. Spre mirarea tuturor, însă, acesta nu mai activează. Deși administratia pieței anunța că centrul de vaccinare va activa zilnic de la 10 dimineața până la 18 seara, astăzi, ușile acestuia sunt închise, iar comercianții din preajmă deja au reușit să transforme locul într-o vitrină.

Dezămăgiți au fost și mai mulți cumpărători, care astăzi au venit pentru a primi vaccinul, după ce au auzit despre existența acestui centru. Directorul pieței ne-a spus, însă, că cel mai important a fost să fie vaccinați angajații săi. Totuși, majoritatea vânzătorilor cu care am discutat, ne-a spus că încă așteaptă să se vaccineze. Iar din cauza că Centrul de imunizare a fost închis, s-au văzut nevoiți să se programeze la medicul de familie.

Unii ne-au spus că nu au timp pentru a se adresa la Centrul de Sănătate, așa că vaccinarea chiar la locul de muncă ar fi o oportunitate bună pentru ei. Responsabilii din Asociația Medicală Teritorială a sectorului Centru, care au creat centrul de vaccinare din Piața Centrală, ne-au spus că au sistat temporar activitatea Centrului, deoarece erau puțini doritori, iar în schimb, medicii din echipe mobile se ocupă în aceste zile de vaccinarea angajaților din alte întreprinderi.

După prima zi, la început, a fost o creștere de până la 100 de vaccinări pe zi, cu scădere lentă spre sfârșitul săptămânii. Personal, sâmbătă am vizitat centrul și erau prezente doar două persoane. Vicedirectorul medical al instituției ne-a dat asigurări că, de joi, activitatea Centrului de vaccinare din Piața Centrală va fi reluată, iar între timp, toți doritorii se pot vaccina în cadrul Centrelor de Sănătate.

O altă oportunitate vor fi maratoanele, organizate în acest scop de Ministerul Sănătății. Astfel de maratoane, cu o amploare mai mică, vor avea loc și în raioane, pe parcursul acestei săptămâni. Iar pentru a convinge oamenii să se vaccineze fără ezitări, Ministerul susține că va lansa și o campanie de informare a cetățenilor, care va include transmiterea mesajelor sms abonaților tuturor companiilor telefonice.

Conform datelor oficiale, până acum, în țară, au fost vaccinate peste 306 mii de persoane, ceea ce ar însemna circa 7% din populație, dintre care 40 de mii au primit deja și a doua doză.

Centrul de vaccinare de la Piața Centrală va fi deschis din nou. Zilele în care va activa

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram