/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Consiliului de Securitate ONU se va întruni într-o ședință de urgență privind cazul jurnalistului arestat în Belarus după interceptarea unui avion

missing
26 mai 2021, ora 00:14

Consiliul de Securitate al ONU va avea miercuri o reuniune informală de urgenţă cu uşile închise privind Belarusul, stat acuzat că a deturnat duminică un avion de pasageri pentru a aresta un opozant aflat la bordul acestuia, transmite marţi AFP, citat de agerpres.ro.

Potrivit unor diplomaţi, reuniunea Consiliului de Securitate a fost cerută de Franţa (membru permanent al Consiliului), Irlanda şi Estonia (membre nepermanente). Totuşi, diplomaţii intervievaţi de AFP consideră puţin probabil ca la această reuniune să poată fi emisă o declaraţie comună, întrucât este de aşteptat ca Rusia să se opună.

Un ziarist şi blogger belarus plecat din ţară, Roman Protasevici, în vârstă 26 de ani, a fost arestat duminică la Minsk, împreună cu prietena sa, Sofía Sapega, după ce avionul companiei Ryanair cu care ei călătoreau de la Atena la Vilnius a fost obligat de autorităţile belaruse să aterizeze sub pretextul unei alerte cu bombă în timp ce avionul se afla în spaţiul aerian al Belarusului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram