/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Libera circulație în regiunea transnistreană a fost extinsă până la 1 iulie

27 mai 2021, ora 14:50

Tiraspolul a prelungit până în data de 1 iulie curent termenul de asigurare a deplasării nestingherite atât în localitățile amplasate în stânga Nistrului și municipiul Bender, cât și la ieșirea din acestea.

Asta în urma solicitărilor continue ale Chișinăului și abordării temei liberei circulații în toate formatele de dialog existente, inclusiv în cadrul vizitei în Republica Moldova a reprezentantului special al Președinției în exercițiu a OSCE pentru reglementarea transnistreană în perioada 24 și 25 mai curent.

Similar, în perioada 30 aprilie-1 iunie curent se exclude obligativitatea coordonării prealabile cu ,,centrele de criză” locale a intrării/ieșirii din regiune, precum și a restricțiilor aplicate în perioada 17 martie 2020-29 aprilie 2021, dar cu respectarea regulilor de protecție individuală/în spațiile publice.

Totodată, oficialii/ funcționarii publici care intenționează să întreprindă vizite cu caracter privat în regiunea transnistreană pot să se deplaseze liber și fără prenotificări scrise și obținerea confirmării despre facilitarea deplasării în regiune, mecanism ce a fost agreat în negocieri în septembrie 2019, dar a fost suspendat de către Tiraspol în perioada martie 2020-aprilie 2021.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram