Tiraspolul a prelungit până în data de 1 iulie curent termenul de asigurare a deplasării nestingherite atât în localitățile amplasate în stânga Nistrului și municipiul Bender, cât și la ieșirea din acestea.

Asta în urma solicitărilor continue ale Chișinăului și abordării temei liberei circulații în toate formatele de dialog existente, inclusiv în cadrul vizitei în Republica Moldova a reprezentantului special al Președinției în exercițiu a OSCE pentru reglementarea transnistreană în perioada 24 și 25 mai curent.

Similar, în perioada 30 aprilie-1 iunie curent se exclude obligativitatea coordonării prealabile cu ,,centrele de criză” locale a intrării/ieșirii din regiune, precum și a restricțiilor aplicate în perioada 17 martie 2020-29 aprilie 2021, dar cu respectarea regulilor de protecție individuală/în spațiile publice.

Totodată, oficialii/ funcționarii publici care intenționează să întreprindă vizite cu caracter privat în regiunea transnistreană pot să se deplaseze liber și fără prenotificări scrise și obținerea confirmării despre facilitarea deplasării în regiune, mecanism ce a fost agreat în negocieri în septembrie 2019, dar a fost suspendat de către Tiraspol în perioada martie 2020-aprilie 2021.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!