Partidul Democrat (PD) s-a lansat joi în campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie curent. Liderul formațiunii s-a lăudat că pe când era în fruntea Guvernului a scos țara din criză, asta deși, atunci când a fost învestit, la sfârșitul lunii ianuarie 2016, miniștrii au depus jurământul la miez de noapte, în timp ce Parlamentul era înconjurat de mii de protestatari care cereau alegeri anticipate. 

PD s-a prezentat drept o formațiune alternativă pentru show-uri și populisme, menționând că formează o echipă de oameni profesioniști.„PD este unicul care merge cu un plan și care știe cum să-l realizeze. Suntem datori să mergem în campanie și să învingem. Avem oameni, avem echipă, avem experiență. Știm cum să construim Moldova altfel. Mergem la alegători să-i îndemnăm să aleagă de data asta faptele”, a spus  Pavel Filip, în cadrul unui briefing de presă.

Amintim că PD a votat pentru Guvernul Chicu. Pentru componența Cabinetului de Miniștri și noul program de activitate au votat și deputații PSRM și deputatul independent Alexandru Oleinic. În total, pentru au votat 62 de aleși ai poporului. În noiembrie 2020 PD s-a retras la guvernare și a anunțat că se află într-o coaliție cu socialiștii.

Vara 2019 a fost una fierbinte pentru politicul din Republica Moldova. Deși socialiștii și Partidul Acțiune și Solidaritate au format coaliție, iar Maia Sandu a fost investită în calitate de prim-ministră, PD cu greu a cedat puterea de la Guvern, Executivul era înconjurați cu mascați și fiind organizat un contra-manifest în susținerea formațiunii, la care oamenii ar fi fost aduși organizat din sate.

În mai 2018 Pavel Filip a ieșit la raport în Parlament. Premierul s-a lăudat cu realizările Guvernului în 2017. În timp ce vorbea despre creșterea salariilor și pensiilor, unii aleși i-au amintit că majoritatea pensionarilor trăiesc la limita sărăciei. Deputații din opoziție au remarcat că el nu a menționat în discursul său nici despre moartea lui Andrei Brăguță în penitenciar, nici despre ne-recuperarea miliardului furat. Alții i-au amintit că Moldova este la coada clasamentelor în ceea ce privește lupta cu corupția.

Pe când Pavel Filip era la guvernare, cele mai importante decizii în stat erau anunțate nu de la tribuna Guvernului sau Parlamentului, ci la briefingul PD de către Vlad Plahotniuc, omul care atunci era fără nici o funcție în stat.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!