Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) propune ca la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie curent să fie majorat numărul secțiilor de vot din diaspora și să fie îmbunătățite condițiile în acestea. Asta după ce un număr record de cetățeni din străinătate s-au înregistrat prealabil pentru a putea vota. 

PAS anunță că a expediat în adresa Comisiei Electorale Centrale (CEC) un demers cu propunerile privind numărul secțiilor de vot care urmează a fi deschise în afara Republicii Moldova și asigurarea condițiilor necesare în acestea.

„PAS propune ca suplimentar celor 139 de secții de vot deschise la alegerile prezidențiale din toamna 2020, să fie create alte 59, astfel încât numărul total al acestora să fie 198”, a spus Sergiu Litvinenco în cadrul unui briefing de presă.

Printre statele în care formațiunea propune se fie deschise secții de vot suplimentare se numără Germania, Irlanda, Marea Britanie, Franța, Israel și SUA.

„Propunem se fie mai multe cabine de vot, birourile electorale să fie formate din numărul maxim de membri care permite legea, să fie implicați voluntarii”, a spus deputata PAS Galina Sajin.

Un număr record, peste o sută de mii de moldoveni stabiliți peste hotare s-au înregistrat în prealabil pentru a putea vota la alegerile parlamentare anticipate din data de 11 iulie.

Amintim că la alegerile prezidențiale din 2020 au votat peste 250 de mii de cetățeni din diaspora. Au fost situații în care oamenii au stat ore întregi în rând, dar nu au putut vota pentru că s-a epuizat numărul buletinelor de vot.

Fiecare cetățean moldovean din diaspora poate să voteze în baza pașaportului expirat, buletinului cu fișe de însoțire sau cu livretul militar.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!