/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Când va avea loc gala Oscar 2022. Vor fi nominalizate filmele difuzate în streaming

28 mai 2021, ora 15:23

Organizatorii galei de decernare a premiilor Oscar au anunţat că au decis să amâne pentru sfârşitul lunii martie ceremonia din 2022, cu o lună mai târziu decât data iniţială a evenimentului, şi au dezvăluit că producţiile lansate pe servicii de streaming vor fi din nou eligibile pentru a fi nominalizate la trofeele atribuite de Academia de film americană (Academy of Motion Picture Arts and Sciences – AMPAS), informează Reuters, citat de Agerpres.

Reprezentanţii AMPAS au anunţat într-un comunicat oficial că următoarea gală a premiilor Oscar va avea loc pe 27 martie 2022 la Dolby Theatre din Hollywood, gazda tradiţională a ceremoniei. Iniţial, gala Oscar de anul viitor fusese programată pentru data de 27 februarie.

Organizatorii nu au dezvăluit motivul aflat în spatele acestei modificări.

Totodată, AMPAS a adăugat că din cauza pandemiei de coronavirus va permite pentru al doilea an consecutiv ca filmele realizate pentru a fi lansate în cinematografe, dar care au avut premiere pe platforme de streaming, să fie din nou eligibile pentru a concura la premiile Oscar.

Zeci de filme au fost lansate pe servicii de streaming precum Disney+, HBO Max, Netflix şi Amazon în ultimele 15 luni, într-o perioadă în care cinematografele din lumea întreagă au fost închise din cauza pandemiei de coronavirus.

În 2021, gala Oscar a fost amânată din februarie până la sfârşitul lunii aprilie şi a avut loc pentru prima dată la Union Station, o gară din centrul oraşului Los Angeles.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram