/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/DOC/ Platforma DA cere transparență în distribuirea motorinei către agricultori: „Ne putem aștepta la noi proteste”

28 mai 2021, ora 11:11

Platforma DA cere să fie publicată urgent lista celor 46 de agenți economici, cărora urmează să le fie distribuite 728 de tone de motorină în mod prioritar. Este aproape jumătate din prima tranșă din ajutorul acordat de România.

„După discuțiile purtate zilele acestea cu zeci de fermieri din zonele cele mai afectate de secetă, am înțeles că doar cu unul din ei a luat legătura Agenția Rezervelor Materiale”, spune Alexandr Susari, vicepreședintele Platformei DA.

Potrivit lui, agricultorii din raioanele de centru și sud sunt nemulțumiți pe motiv că peste 3 100 de potențial beneficiari urmează să aștepte, deocamdată combustibilul urmând a fi repartizat doar la 46 de întreprinderi.

Alexandr Slusari spune că toți fermieri ignorați au suspiciuni rezonabile că motorina se repartizează după criteriul loialității politice pentru guvernarea lui Igor Dodon, iar agricultorii cu poziție civică activă, care au ieșit la toate protestele, vor primi ultimii motorina.

„Dacă în foarte scurt timp ministrul Agriculturii Ion Perju și ministrul de Interne Pavel Voicu nu vor clarifica lucrurile, ne putem aștepta la noi proteste ale fermierilor”, menționează Alexandr Slusari.

Motorina oferită de România va fi livrată beneficiarilor în tranșe, iar prima va ajunge la fermieri între 31 mai și 4 iunie. Motorina a fost supusă inițial unei expertize de laborator, care i

Vedeți lista celor 27 de puncte mobile de distribuire a motorinei, mai jos:

Amintim că, România a aprobat în februarie 2021 acordarea acestui ajutor de șase mii tone de motorină pentru fermierii moldoveni, în urma unei întâlniri dintre președinții Klaus Iohannis și Maia Sandu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram