/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

SIS respinge acuzațiile lui Dodon, care a spus că este urmărit: „Nu comentăm declarațiile politice”

missing
28 mai 2021, ora 13:49

După ce liderul PSRM, Igor Dodon, a menționat că el, membrii ai familiei lui și membri ai Partidului Socialiștilor sunt urmăriți de Serviciul de Informații și Securitate, instituția a venit cu o reacție prin care neagă orice implicare în activități ce depășesc cadrul legal. 

„Serviciul de Informații și Securitate nu va comenta declarațiile politice. În același timp, instituția neagă orice implicare în activități ce depășesc cadrul legal. Spre regret, SIS este frecvent utilizat de către diverși actori politici sau lideri de opinie în retorica lor, fără ca aceștia să cunoască esența activității Serviciului, precum și procedurile respectate de instituție. Menționăm că, pentru autorizarea unor măsuri „ofensive” este nevoie de realizarea cumulativă a tuturor condițiilor legale. În pofida oricăror insinuări, SIS își reafirmă hotărârea de a menține neutralitatea și echidistanța în activitatea cotidiană cu realizarea misiunilor în conformitate cu interesele de securitate ale Republicii Moldova”, se arată într-o notă.

Astăzi, 28 mai, în cadrul emisiunii sale, Igor Dodon a declarat că „cunoaștem informație sigură, că o dată în două zile, Maia Sandu primește raport detaliat de la SIS despre ce a făcut Dodon, ce a făcut soția lui Dodon, când s-a dus copilul la grădiniță, ce fac deputații PSRM în teritoriu. Iată ce se întâmplă în Republica Moldova”.

Declarația lui Dodon vine drept reacție la acuzațiile Maiei Sandu, care a menționat că membri ai familiei sale sunt urmăriți de MAI la indicația ministrului de Interne, Pavel Voicu, și celor de la PSRM.

Ulterior, și ministrul de Interne a negat orice implicare în astfel de acțiuni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram