/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/VIDEO/ Tiraspolul comite intimidări în adresa Promo-LEX. De șapte ani, un jurist nu poate să-și viziteze rudele din stânga Nistrului

missing
28 mai 2021, ora 10:41

Așa-zisele autorități de la Tiraspol comit mai multe intimidări în adresa Promo-LEX. În cadrul unei conferințe de presă, membrii asociației au comunicat cazuri particulare în care aceștia au de suferit atât pe plan profesional, cât și personal.  

Directorul programului drepturile omului, Vadim Vieru, a spus că juriștii și avocații asociației au acces limitat în regiunea transnistreană. Motivul constituie acea poziție luată de asociație cu privire la încălcările care se comit în zonă.

Alexandru Zubco este șef al Direcției prevenirea torturii din cadrul Oficiului Avocatului Poporului. El nu poate să-și viziteze familia care-și are domiciliul în stânga Nistrului, iar anterior spune că a fost supravegheat și filat de către așa-zisele organe de securitate.

În 2014 a fost anunțat de Tiraspol că nu poate să intre în regiunea transnistreană. „De șapte ani nu am acces nici la rudele apropiate. Mă afectează din punct de vedere familial și profesional. Interdicția ține de activitatea Promo-LEX”, a spus Alexandru Zubco.

În 2015, așa-zisul organ de securitate din stânga Nistrului a pornit o cauză penală pe numele Promo-LEX, iar asociația a fost interzisă în regiunea transnistreană. Membrii sunt acuzați că întreprind acțiuni împotriva „statalității regiunii transnistrene” și afectează procesul de negocieri 5+2.

Juriștii au încercat să conteste interdicția într-o așa numită instanță de la Tiraspol, dar fără succes. La acest subiect a fost sesizată Curtea Europeană a Drepturilor Omului. CtEDO urmează să se pronunțe pe acest caz.

Membrii asociației acuză Guvernul că nu a depus eforturi suficiente pentru ca Promo-LEX să-și exercite activitatea în stânga Nistrului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram