/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Nemerenco: „Concetățenii din diasporă, care au primit prima doză de vaccin peste hotare, pot face rapelul în Republica Moldova”

29 mai 2021, ora 15:02

Moldovenii care și-au administrat prima doză de vaccin împotriva COVID-19 în altă țară pot să se imunizeze cu cea de-a doua doză în Republica Moldova. O precizare în acest sens a fost făcută de către consiliera prezidențială în domeniul sănătății Ala Nemerenco.

„Sunt întrebată în fiecare zi de către concetățenii noștri din diasporă care au primit I doză de vaccin undeva peste hotare dacă pot face rapelul (doza II) în Republica Moldova. Da, puteți. Trebuie să vă adresați la medicul de familie sau în orice centru de vaccinare cu buletinul de identitate și certificatul care confirmă administrarea vaccinului (I doză). Și să cunoașteți dacă la moment este disponibil în țară vaccinul pe care l-ați administrat”, a scris Ala Nemerenco pe pagina sa de Facebook.

Până la momentul actual, în Republica Moldova sunt disponibile următoarele tipuri de vaccinuri împotriva COVID-19: Pfizer-BioNTech, AstraZeneca, Sinopharm și CoronaVac.

Campania de imunizare a fost lansată la data de 2 martie curent, iar până astăzi, au fost administrate 398 609 de doze de ser. La data de 18 mai, Comitetul Național de Coordonare a Imunizării a decis lansarea integrală a etapei a treia de vaccinare împotriva COVID-19.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram