Maratonul de vaccinare de la Palatul Republicii continuă și astăzi. Imunizarea este posibilă fără o programare prealabilă, doar cu buletinul de identitate. În cadrul Maratonului, care se desfășoară în intervalul orelor: 09:00 – 22:00, pe adresa: Chișinău, strada Maria Cebotari, 16, vor fi disponibile toate tipurile de vaccin împotriva COVID-19 aprobate în Republica Moldova, recepționate de la Agenția Națională de Sănătate Publică.

Maratonul este organizat cu suportul Centrului municipal de vaccinare din cadrul Spitalului „Sfânta Treime”, Universitatea de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” și Centrul de Excelență în Medicină și Farmacie „Raisa Pacalo”.

În cadrul Maratonului au fost amenajate 20 de puncte de vaccinare. De asemenea, pentru măsuri de siguranță, a fost amenajată o zonă de terapie intensivă și una de monitorizare. Totodată, vor fi disponibile următoarele tipuri de vaccinuri împotriva COVID-19: Pfizer-BioNTech, AstraZeneca, Sinopharm și CoronaVac.

Precizăm că în prima zi de maraton au fost imunizate 3500 de oameni.

Campania de imunizare a fost lansată pe data de 2 martie curent, iar până astăzi, au fost administrate 398 609 de doze. Pe data de 18 mai, Comitetul Național de Coordonare a Imunizării a decis lansarea integrală a etapei a treia de vaccinare împotriva COVID-19.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!