/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/FOTO VIDEO/ A început construcția unei parcări cu patru nivele în centrul Chișinăului

missing
31 mai 2021, ora 15:15

A fost dat startul lucrărilor de construcție unei parcări automate cu patru nivele. Parcarea va fi amplasată în centrul Capitalei, în apropiere unui bloc al Universității Tehnice din Moldova. 

„Astăzi a fost dat startul lucrărilor de construcţie a unei parcări automate cu 4 nivele în centrul Capitalei. Este vorba despre un proiect inedit care va fi implementat în premieră în preajma blocului Universității Tehnice a Moldovei, din str. 31 August. Parcarea va fi amenajată pe o suprafaţă de 180 m.p. pe terenul care era folosit drept parcare neorganizată. Sistemele de parcare automată sunt concepute pentru a solicita o suprafaţă minimă de teren. Lucrările vor fi efectuate de către un agent economic”, a anunțat primarul Capitalei, Ion Ceban, pe pagina sa de Facebook.

Scopul proiectului privind amenajarea unei parcări multietajate automată constă în optimizarea situaţiei urbanistice în zona respectivă prin construcţia şi exploatarea sistemelor automate de parcare pentru 40 de autoturisme.

„Prim astfel de proiecte ne propunem să rezolvăm problema lipsei locurilor de parcare în centrul capitalei, care este una stringentă. Deşi în zona respectivă sunt amenajate câteva spaţii de parcare, acestea nu fac faţă necesităţilor actuale, iar implementarea proiectului nominalizat ar duce la decongestionarea zonei din str. 31 August”, a adăugat Ion Ceban.

Potrivit lui Ceban, în acest an vor fi amenajate multe alte parcări la sol, dar și în adiacentul străzilor în toate sectoarele Capitalei.

Foto: Ion Ceban/Facebook

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram