/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Un alt jurnalist, reținut în Belarus. Redactorul șef al unui site de știri este suspectat de extremism

missing
31 mai 2021, ora 12:56

Editorul șef al unui site de știri din Belarus, Aleksei Shota a fost reținut și percheziționat, fiind acuzat de extremism. Jurnalistul ar fi fost considerat drept opozantul președintelui țării, Alexandru Lukashenko. În timpul arestării, poliția a sustras câteva carduri de memorie din posesia acestuia. 

Poliția orașului a declarat că site-ul hrodna.life „a publicat produse informaționale care au fost recunoscute în mod corespunzător ca extremiste”, dar nu a oferit mai multe detalii. Despre jurnalistul Aleksei Shota, se cunoaște că ar fi colaborat cu cel mai popular și citit site de știri din țară, tut.by, pe care autoritățile l-au închis luna trecută după ce 15 angajați au fost arestați, potrivit AbcNews.

Represiunea din Belarus a luat amploare cu o săptămână în urmă după ce jurnalistului Roman Protasevici a fost reținut pe aeroportul din Minsk. La bordul avionului Ryanair, care a aterizat de urgență la Minsk din cauza unui anunț precum că nava ar fi fost minată, se afla Protasevici, cofondatorul canalelor de telegram recunoscute extremiste în Belarus. Acesta a fost reținut de către structurile de forță.

Protestele majore au izbucnit în luna august a anului trecut, după alegerile prezidențiale, despre care oficialii au declarat că au dat o putere covârșitoare unui al șaselea mandat lui Lukașenko, care a reprimat în mod constant opoziția de la venirea la putere în 1994.

Poliția a reținut peste 30,000 de persoane în timpul protestelor, care au durat luni întregi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram