/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Au simțit pe viu farmecul ultimei zile de școală. Cum a fost dat ultimul sunet în acest an

missing
31 mai 2021, ora 18:47

După ce, anul trecut, clopoțelul a prevestit ultimul sunet doar online, astăzi, elevii din țară au avut posibilitatea de a simți, pe viu, farmecul ultimei zile de școală. Bucuroși că au mai scăpat de un an de studii pe timp de pandemie au fost nu doar copiii, dar și părinții lor care, mai în glumă, mai în serios, spun că speră să nu mai revină niciodată la lecțiile online. Ultimul sunet a fost, însă, și un motiv de îngrijorare, întrucât i-a apropiat și mai mult pe absolvenți de bacalaureat. Încă puțin, și aceștia vor trebui să facă marea alegere: unde-și continuă studiile – în țară sau peste hotare.

Întrucât a fost prima ceremonie solemnă, pe care școlile au avut voie să o organizeze de la începutul pandemiei, administrația Liceului George Călinescu din capitală a avut grijă ca aceasta să fie ca la carte.

Totuși, pandemia a lăsat o amprentă vizibilă chiar și asupra acestei zile de sărbătoare. De exemplu, abia astăzi a fost premiat elevul anului 2020.

De la mic la mare, toți elevii ne-au spus că a fost cel mai dificil an de studii din viața lor. (Sub) Am avut examene și cu lecțiile online a fost greu de învățat.

Și părinții își doresc mult ca lucrurile să revină la normalitate.

Chiar dacă aveau fețele ascunse sub măști, era clar că mulți dintre aceștia nu și-au putut stăpâni lacrimile.

Emoțiile au fost vizibile și pe fețele absolvenților, care acum se pregătesc de exmaneul de bacalaureat și își fac griji că pandemia le-ar putea afecta reușitele.

În curând, aceștia vor trebui să facă marea alegere: unde-și continuă studiile – în țară sau peste hotare. Totuși, unii deja au luat o decizie.

Săptămâna trecută, Ministerul Educației a permis organizarea ceremoniilor ”Ultimul sunet„ în funcție de gradul de alertă stabilit pentru fiecare localitate în parte. Astfel, instituțiile au stabilit singure formatul și condițiile de desfășurare a evenimentelor.

O condiție strictă, însă, era respectarea obligatorie a măsurilor de prevenire și control a răspândirii virusului Covid-19.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram