/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Deși sunt disponibile doar AstraZeneca și Sinovacm, la punctele mobile de vaccinare oamenii optează pentru Pfizer

missing
31 mai 2021, ora 21:26

La punctele mobile de vaccinare din Capitală vin tot mai puțini oameni să se imunizeze. Asistenții medicali de acolo spun că oamenii, în mare parte, optează pentru serul Pfizer, dar că sunt disponibile doar AstraZeneca și Sinovac. Puținii oameni pe care i-am întâlnit la punctul mobil din capitală, spun că vin să se imunizeze pentru siguranță, dar și pentru a putea pleca peste hotare, iar la punctul mobil din Trușeni nu am surprins niciun om.

Medicii de la punctul mobil de vaccinare, de pe bulevardul Ștefan Cel Mare, spun că, de dimineața până la orele prânzului, de ei s-au apropiat doar 32 de oameni.

Oamenii care au venit să se vaccineze spun că o fac pentru sănătate și pentru a putea pleca peste hotare.

Iar această doamnă ne-a spus că refuză se se vaccineze cu tipurile se seruri propuse, deoarece optează pentru Pfizer.

Iar asistenta medicală de la punctul mobil de imunizare din comuna Treușeni spune că, astăzi, s-au vaccinat doar 33 de oameni. Mulți refuză să se vaccineză cu alte seruri și spun că vor aștepta să aducă Pfizer.

Oamenii din comuna Trușeni, cu care am reușit să vorbim, ne-au spun că deja s-au vaccinat ori urmează să se vaccineze cu Pfizer.

Alții spun, însă, că nu sunt gata să se imunizeze.

De la lansarea punctelor mobile pentru vaccinarea antiCOVID-19 au fost vaccinate peste 900 de persoane cu serurile disponibile aprobate pentru Republica Moldova.

Totodată, 5000 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 în cadrul Maratonului, care s-a desfășurat la Palatul Republicii, în perioada 28-30 mai. Campania de imunizare a fost lansată pe 2 martie curent, iar până astăzi, au fost vaccinate peste 409 mii de persoane.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram