social

De la 1 iunie, au fost relaxate condițiile de intrare în România și Ungaria pentru cetățenii moldoveni

01 iunie 2021, ora 08:16
Distribuie:

Condițiile de intrare în România și Ungaria au fost relaxate începând cu 1 iunie curent. Astfel, cetățenii moldoveni care dețin un certificat complet de vaccinare sau posedă un test negativ la COVID-19 nu trebuie să mai stea în carantină. 

Peste Prut, de la 1 iunie, au fost eliminate interdicțiile de intrare a cetățenilor străini și apatrizi. Pot intra în țara vecină, fără carantină, persoanele vaccinate, cei care au trecut prin boală în intervalul de cel mult 90 de zile și cei cu test PCR negativ. Copiii de până la 16 ani pot intra în baza unui test negativ.

De asemenea, Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Ungariei au convenit recunoașterea reciprocă a certificatelor oficiale de imunizare anti-Covid-19, emise de către autoritățile competente din cele două state.

Republica Moldova și Ungaria vor garanta cetățenilor titulari ai certificatelor oficiale de imunizare, intrarea sau tranzitarea fără restricții a teritoriului Republicii Moldova și al Ungariei. Totodată, conform înțelegerilor convenite, copiii sub vârsta de 18 ani, care vor însoți deținătorii de certificate de imunizare, se vor bucura de aceleași drepturi de intrare sau tranzitare a teritoriului.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram