/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Termenul limită 10 iunie! Alegătorii pot depune în continuare cereri privind declararea locului nou de ședere

missing
01 iunie 2021, ora 14:11

Alegătorii mai au la dispoziție 10 zile pentru a depune cereri privind declararea locului nou de ședere, potrivit Comisia Electorală Centrală. Pentru a putea vota la o altă secție de votare decât conform domiciliului sau reședinței valabile, alegătorul va depune o declarație de ședere la autoritatea administrației publice locale din localitatea unde dorește să voteze.

Procedura permite alegătorului să fie înscris în lista electorală de bază a secției de votare conform locului nou de ședere declarat și să-și poată exercita dreptul la vot la secția de votare respectivă.

La depunerea declarației, alegătorul va prezenta actul de identitate în original pentru confirmare. Declarațiile depuse pentru scrutinele anterioare nu mai sunt valabile.

Termenul de depunere a declarațiilor este 10 iunie inclusiv.

Tot astăzi, CEC a anunțat că numărul total de alegători înscriși în Registrul de Stat al Alegătorilor, la data de 1 iunie 2021, este de 3 282 288.

Astfel, din numărul total de alegători înscriși în Registrul de Stat al Alegătorilor, 2786368 de cetățeni cu drept de vot sunt atribuiți pe unități administrativ-teritoriale de nivelul II.

Potrivit decretului semnat de șefa statului, Maia Sandu, alegerile parlamentare anticipate vor avea loc pe data de 11 iulie curent. Maia Sandu a  dizolvat Legislativul pe data de 28 aprilie, imediat după ce Curtea Constituțională a declarat ilegală instituirea stării de urgență în Republica Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram