/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

/VIDEO/ Maia Sandu, despre incidentul de la Edineț. „Protestul este un drept constituțional, pe care-l respect”

missing
01 iunie 2021, ora 16:29

Șefa statului, Maia Sandu, a venit cu o reacție, după ce un grup de persoane a protestat împotriva vizitei sale în orașul Edineț. Președinta a scris pe rețelele sociale că protestul este un drept constituțional, pe care îl respectă.

„La Edineț m-a întâmpinat și un grup care a protestat împotriva sosirii mele în raion. Protestul este un drept constituțional, pe care îl respect. În calitate de președinte, voi face tot ce-mi stă în puteri pentru a schimba spre bine viața tuturor cetățenilor – inclusiv a celor care au alte viziuni sau preferințe politice decât mine”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Amintim că mai multe persoane au protestat în fața casei de cultură din orașul Edineț și au vociferat mesaje denigratoare la adresa președintei.

În jurul orei 11, în fața edificiului au fost dislocați zece polițiști pentru a asigura ordinea publică. La protest au participat circa 20 de oameni. Manifestația s-a desfășurat fără careva încălcări, a comunicat redacției ofițera de presă Svetlana Talpă.

În cadrul protestului au participat atât tinerii, cât și vârstnicii. Oamenii au avut cu ei pancarte cu mesaje denigratoare. Participanții au scandat „rușine, la pușcărie, afară”. Asta se poate vedea dintr-un video apărut pe un site. Deocamdată nu se cunoaște cine sunt organizatorii protestului.

Totodată, informații despre incidentul de la Edineț au apărut și pe câteva canale anonime de Telegram.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram