Încasările Serviciului Vamal în primele 5 luni ale anului 2021 se ridică la peste 10,2 miliarde de lei, în creștere cu 25% față de încasările din intervalul corespondent al anului 2020.

Datele sunt oferite de Serviciul Vamal care precizează că, chiar dacă în această perioadă agenții economici își desfășoară activitatea în condiții de pandemie, cifra încasărilor este în creștere cu circa 21% comparativ și cu anul 2019.

Totodată, în luna mai a anului curent, autoritatea a colectat la bugetul de stat peste 2,1 miliarde lei, cu cca 45% mai mult față de luna similară a anului 2020.

Pe parcursul lunii trecute, au fost perfectate 43 942 declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 204 923 de traversări. Cele mai tranzitate posturi vamale au fost Leușeni și Sculeni, cu 65 542 și respectiv, 37 468 traversări.

De asemenea, în perioada vizată au fost constatate 737 de încălcări ale legislației vamale, fiind întocmite 322 procese-verbale cu privire la contravenție și aplicate amenzi în sumă de peste 1 milion de lei.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!