/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Ultima oră! Pro Moldova nu participă la anticipatele din 11 iulie. Candu: „La aceste alegeri urmărim o luptă de orgolii”

02 iunie 2021, ora 11:10

Pro Moldova nu va participa la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Anunțul a fost făcut de liderul formațiunii politice, Andrian Candu, în cadrul unei conferințe de presă. 

„Aceste alegeri parlamentare nu sunt altceva decât o continuare a  prezidențialelor. Este o confruntare între două persoane – Sandu și  Dodon. Și două poluri care luptă și, defapt, împart puterea. Nu este o confruntare de idei sau soluții. La aceste alegeri urmărim o luptă de orgolii. Nu există nicio soluție, niciun program la ce înseamnă Moldova post-pandemie. Concurenții care s-au înscris în cursă nu au venit cu nicio idee să puncteze probleme cu care oamenii se confruntă și să aducă soluții. Aceste alegeri sunt despre o țară dezbinată, obosită. La aceste alegeri, Pro Moldova nu va participa în calitate de concurent electoral. Noi o să fim de partea oamenilor. Împreună cu tine, o să urmărim concurenții”, a spus Candu.

În acest context, liderul Pro Moldova a spus că formațiunea va începe o campanie de informare, pentru a deconspira „anumite falsuri”.

„Noi, cei de la Pro Moldova o să începem o campanie de informare și mobilizare, pentru ca în timpul apropiat să deconspirăm toate minciunile și promisiunile false. Astfel, ca pe 11 iulie, fiecare din noi să luăm o decizie corectă”, a adăugat acesta.

„O să fim incomozi pentru concurenții electorali. O să fim alături de tine, dragă cetățean. Ne-am mobilizat și eram gata să intrăm în cursă, dosarul pregătit pentru CEC, decizii, dar confruntarea nu este despre idei și soluții”, a punctat Andrian Candu.

Întrebat dacă Pro Moldova va susține un anumit concurent electoral, liderul formațiunii a menționat că „în această campanie nici nu poți să susții pe cineva. Nimeni nu a venit cu o abordarea problemelor oamenilor”.

Până astăzi, 2 iunie, CEC a înregistrat nouă concurenți electorali:

  1. Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa „PACE” ;
  2. Partidului Politic „Partidul Acțiunii Comune — Congresul Civic”;
  3. Blocul electoral „RENATO USATÎI”;
  4. Partidul Politic „Șor”;
  5. Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate;
  6. Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor;
  7. Partidul Politic Mişcarea Profesioniştilor „Speranţa-Надежда”;
  8. PDM;
  9. Platforma Demnitate și Adevăr.

Conform decretului semnat de șefa statului, Maia Sandu, alegerile parlamentare anticipate vor avea loc pe data de 11 iulie curent. Maia Sandu a  dizolvat Legislativul pe data de 28 aprilie, imediat după ce Curtea Constituțională a declarat ilegală instituirea stării de urgență în Republica Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram