Pro Moldova nu va participa la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Anunțul a fost făcut de liderul formațiunii politice, Andrian Candu, în cadrul unei conferințe de presă. 

„Aceste alegeri parlamentare nu sunt altceva decât o continuare a  prezidențialelor. Este o confruntare între două persoane – Sandu și  Dodon. Și două poluri care luptă și, defapt, împart puterea. Nu este o confruntare de idei sau soluții. La aceste alegeri urmărim o luptă de orgolii. Nu există nicio soluție, niciun program la ce înseamnă Moldova post-pandemie. Concurenții care s-au înscris în cursă nu au venit cu nicio idee să puncteze probleme cu care oamenii se confruntă și să aducă soluții. Aceste alegeri sunt despre o țară dezbinată, obosită. La aceste alegeri, Pro Moldova nu va participa în calitate de concurent electoral. Noi o să fim de partea oamenilor. Împreună cu tine, o să urmărim concurenții”, a spus Candu.

În acest context, liderul Pro Moldova a spus că formațiunea va începe o campanie de informare, pentru a deconspira „anumite falsuri”.

„Noi, cei de la Pro Moldova o să începem o campanie de informare și mobilizare, pentru ca în timpul apropiat să deconspirăm toate minciunile și promisiunile false. Astfel, ca pe 11 iulie, fiecare din noi să luăm o decizie corectă”, a adăugat acesta.

„O să fim incomozi pentru concurenții electorali. O să fim alături de tine, dragă cetățean. Ne-am mobilizat și eram gata să intrăm în cursă, dosarul pregătit pentru CEC, decizii, dar confruntarea nu este despre idei și soluții”, a punctat Andrian Candu.

Întrebat dacă Pro Moldova va susține un anumit concurent electoral, liderul formațiunii a menționat că „în această campanie nici nu poți să susții pe cineva. Nimeni nu a venit cu o abordarea problemelor oamenilor”.

Până astăzi, 2 iunie, CEC a înregistrat nouă concurenți electorali:

  1. Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa „PACE” ;
  2. Partidului Politic „Partidul Acțiunii Comune — Congresul Civic”;
  3. Blocul electoral „RENATO USATÎI”;
  4. Partidul Politic „Șor”;
  5. Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate;
  6. Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor;
  7. Partidul Politic Mişcarea Profesioniştilor „Speranţa-Надежда”;
  8. PDM;
  9. Platforma Demnitate și Adevăr.

Conform decretului semnat de șefa statului, Maia Sandu, alegerile parlamentare anticipate vor avea loc pe data de 11 iulie curent. Maia Sandu a  dizolvat Legislativul pe data de 28 aprilie, imediat după ce Curtea Constituțională a declarat ilegală instituirea stării de urgență în Republica Moldova.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!