Peste 100 de kilometri, la pas, în 24 de ore. Într-o astfel de călătorie s-a aventurat ghidul și sportivul Fiodor Evstigneev, însoțit de alte cinci persoane. Cu scopul de a include Moldova în Cartea Recordurilor Guinness și de a promova turismul, ei au inițiat o excursie inedită, pe traseul Comrat – Cimișlia – Hâncești – Chișinău.

Acțiunea a început la ora 5 dimineața pe 29 mai, la ieșirea din Comrat, și s-a încheiat la ora 5 dimineața, pe 30 mai, la intrarea pe teritoriul orașului Chișinău. Chiar dacă, din cauza oboselii, au fost la un pas să cedeze, dorința de a promova Moldova i-a motivat să-și atingă scopul.

Fiodor Evstigneev spune că a pornit pe jos într-o excursie de 121 de km din dragoste față de mișcare și, desigur, față de locurile minunate, tocmai bune pentru turism, din țara noastră. Până acum, a fost înscris doar un record național, pentru cea mai lungă excursie fără mașină.

La eveniment au participat mai multe persoane, însă tot traseul, de la Comrat la Chișinău, a fost parcurs doar de șase oameni. Fiodor Evstigneev spune că a reușit să viziteze locurile turistice din Comrat, Cimișlia și Hâncești. Excursia a început la ora 5 dimineața pe 29 mai, la Comrat, și s-a încheiat la ora 5 dimineața, pe 30 mai, la Chișinău.

Participanții la excursie au petrecut 24 de ore fără somn. La un moment dat, aceștia spun că au fost la un pas să abandoneze ideea, din cauza oboselii, dar dorința de a stabili și un record mondial i-a motivat să-și scoată aventura la capăt, spune Fiodor Evstigneev.

Pentru realizarea acestui record, s-au cheltuit în jur de o mie de euro, ne-a mai spus inițiatorul maratonului. La cursă au fost invitați câțiva experți din industria turismului, care au înregistrat rezultatul pentru Guinness Book.

La stabilirea acestui record, participanții au fost ajutați de Agenția Națională de Înregistrări care stabilește toate recordurile din Moldova și întocmește toată documentația necesară. Iar în termen de șase luni, urmează a fi inclus în Cartea Recordurilor Guinness.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!