/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

ANI, după solicitarea lui Țîcu și Reniță, privind ancheta în dosarul „Bahamas”: Averile a șapte deputați sunt supuse unui control

missing
03 iunie 2021, ora 15:02

După ce deputații Octavian Țîcu și Iurie Reniță au solicitat Autorității Naționale de Integritate (ANI) să prezinte informații concrete despre mersul anchetei în dosarul „Bahamas”, instituția a venit cu o reacție. ANI anunță că are în derulare proceduri de control a averii pe numele a șapte deputați, care figurează în dosarul respectiv. 

„Ca urmare a declarațiilor publice făcute de către deputați Iurie Reniță și Octavian Țîcu la adresa instituției noastre, pe marginea dosarului Bahamas, precizăm următoarele: ANI are în derulare proceduri de control a averii pe numele a șapte deputați, care figurează în dosarul Bahamas și au fost inițiate în baza sesizărilor depuse de către Reniță și Țîcu, fapt despre care au fost informați în mod oficial”, precizează instituția într-un comunicat de presă.

În acest context, ANI informează că procedurile de control a averii comparativ cu alte investigații tangențiale activității, necesită acțiuni ample pentru acumularea unui probatoriu consistent și legal, în baza căruia inspectorii de integritate să își pot pronunța deciziile bine argumentate.

Totodată, ANI susține că, în limitele competențelor sale legale, întreprinde toate măsurile și acțiunile necesare în vederea realizării misiunii sale în mod obiectiv și corect. 

Precizăm că, în cadrul unei conferințe de presă, deputații Octavian Țîcu și Iurie Reniță, care candidează la alegerile parlamentare din 11 iulie pe listele Partidului Unității Naționale (PUN), acuză Procuratura Generală (PG) ca ar tărăgăna ancheta în dosarul „Bahamas”, dosarul prin care se investighează finanțarea Partidul Socialiștilor (PSRM) în 2016 de către Kremlin.

Cei doi parlamentari au solicitat Procuraturii Generale și Autorității Naționale de Integritate să prezinte informații concrete despre mersul anchetei și persoanele concrete implicate „în această schemă de spălare de bani”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram