/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Care este cel mai traversat punct al frontierei de stat în ultimele 24 de ore

missing
03 iunie 2021, ora 08:41

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 24 568 de traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 10 821 de traversări persoane, dintre care 6 436 de treceri la frontiera moldo-română, 1 978 de treceri la frontiera cu Ucraina și 2 407 de treceri aeriene. 

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în Republica Moldova) rămân a fi:

PTF Leușeni – 3 207 traversări persoane;

PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 2 407 traversări persoane;

PTF Sculeni – 1 447 traversări persoane;

PTF Giurgiulești-Galați – 887 traversări persoane;

PTF Cahul – 528 traversări persoane;

Din data de 24 mai curent și-au reluat activitatea toate punctele de trecere a frontierei de stat, care pot fi urmărite pe harta interactivă.

Pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

– șapte încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;

– două documente de călătorie falsificate;

– șapte cetățeni străini au încălcat termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;

– trei persoane și un mijloc de transport, identificate cu consemn național;

– două cazuri de trafic ilegal de bunuri;

– 84 de persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art.76′ al CC al RM);

În punctele de trecere a frontierei au fost supuse screeningului 24 568 persoane și completate 1 717 fișe epidemiologice individuale. La trecerea frontierei de stat nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19 (febră, rinoree, tuse seacă).

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 282 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram