/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/FOTO/ Reglementarea conflictului transnistrean: Subiectele discutate de către Maia Sandu cu reprezentanții formatului 3+2

03 iunie 2021, ora 11:08

Președinta Maia Sandu a avut o întrevedere cu reprezentanții formatului 3+2, mediatori și observatori în procesul de reglementare a conflictului transnistrean. Printre subiectele puse în discuție au fost cel al asigurării liberei circulații între maluri și respectarea drepurilor omului.

Delegația formatului 3+2, condusă de Thomas Mayr-Harting, reprezentantul special al preşedintelui în exerciţiu al OSCE din partea Suediei pentru procesul de reglementare transnistreană, se află într-o vizită de informare în Republica Moldova.

„Am discutat despre situația pandemică și am confirmat deschiderea noastră de a oferi în continuare sprijin, vaccinuri și echipamente pentru susținerea eforturilor de combatere a pandemiei în stânga Nistrului. Am vorbit totodată despre situația drepturilor omului în regiune și despre necesitatea asigurării liberei circulații între maluri”, a scris șefa statului pe pagina sa de Facebook.

Maia Sandu a precizat că soluționarea conflictului transnistrean trebuie să se regăsească pe agenda unui Guvern cu împuterniciri depline.

„Am discutat cu reprezentanții formatului 3+2 despre principiile soluționării conflictului transnistrean, care trebuie să aibă loc pe cale pașnică, prin dialog, cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova. Am reiterat necesitatea formulării unei viziuni de soluționare politică a conflictului. Această acțiune trebuie să se regăsească pe agenda unui Guvern cu puteri depline, instalat după alegerile parlamentare anticipate din luna iulie”, a menționat președinta.

Foto: presedinte.md

Foto: presedinte.md

Foto: presedinte.md

Foto: presedinte.md

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram