/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Meșterii populari și artiștii plastici pot depune cereri pentru organizarea expozițiilor cu vânzare a creațiilor

03 iunie 2021, ora 17:23

Meșterii populari și artiștii plastici, care vor să-și comercializeze creațiile proprii în cadrul expozițiilor pe strada pietonală Eugen Doga și Aleea pietonală din strada Columna, o pot face în baza permisiunilor eliberate de către Direcția generală economie, comerț și turism (DGECT), informează Primăria Chișinău.

Astfel, pentru comercializarea creațiilor proprii, conform tematicii, meșterii populari și artiștii plastici din Republica Moldova urmează să depună o cerere în acest sens în adresa DGECT.

„Selectarea participanților și lucrărilor care vor fi admise spre comercializare, cu eliberarea avizelor pentru participarea în cadrul expozițiilor cu vânzare, va fi efectuată de către Consiliului Consultativ al Direcției Cultură, din componența căruia fac parte oameni de artă”, au precizat reprezentanții Primăriei Chișinău.

Repartizarea locurilor pentru desfășurarea comercializării articolelor de artizanat și meșteșugărești, suvenirelor și picturilor va fi organizată de către DGECT, după principiul rotației, cu o periodicitate de 15 zile.

E de menționat că, principiul de rotație se va aplica în cazul în care numărul adresărilor din partea artiștilor plastici va depăși numărul locurilor de vânzare.

Cererile de participare și poze ale lucrărilor urmează a fi depuse la sediul Direcției generale economie, comerț și turism din str. Columna, 106 sau prin email: dgect@cmc.md, sau telefon (022) 22-50-78, (022) 22-61-64, (022) 22-19-55, (022) 22-04-03.

Termen limită de recepționare a cererilor este 8 iunie curent.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram