externe

Norvegia va dona un milion de doze de vaccin anti COVID-19 prin programul COVAX

03 iunie 2021, ora 08:25
Distribuie:

Norvegia va dona un milion de doze de vaccin anti-COVID-19 pentru ţările mai sărace prin programul de distribuire COVAX, cofondat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează dpa, citată de agerpres.ro.

„Există o necesitate urgentă de vaccinare a personalului medical şi a grupurilor vulnerabile din ţările cu sisteme de îngrijire a sănătăţii mai slabe”, a declarat ministrul dezvoltării internaţionale, Dag-Inge Ulstein.

Norvegia a trimis anterior prin COVAX vaccinuri de la AstraZeneca şi Pfizer-BioNTech, cantitatea totală a contribuţiilor ajungând în prezent la 1,7 milioane de doze.

Premierul norvegian, Erna Solberg, a anunţat luna trecută că intenţionează să transfere cinci milioane de doze de vaccin prin programul COVAX, ca parte a programului internaţional de răspuns la pandemie.

Săptămâna trecută, COVAX a făcut apel la ţările bogate să doneze mai multe vaccinuri anti-COVID-19, subliniind că sunt necesare 190 de milioane de doze până la sfârşitul lunii iunie.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram