/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/FOTO/ Pe fundalul tehnicii unei întreprinderi, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor și-a prezentat programul electoral

missing
08 iunie 2021, ora 14:07

Pe fundalul tehnicii unei întreprinderi, reprezentanții blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor și-au prezentat programul social-economic. La eveniment au participat candidați la funcția de deputat, în frunte cu liderii celor două partide, Igor Dodon și Vladimir Voronin. 

În fața unei tribune, Dodon a anunțat că programul blocului este format din șase compartimente. Este vorba de industrializarea economiei, dezvoltarea agriculturii, dezvoltarea infrastructurii locale, reducerea inegalității veniturilor populației, dezvoltarea asistenței medicale și educația de calitate.

„Programul social-economic este divizat în șase sectoare. Acesta este o propunere pe care suntem gata să-l îmbunătățim, să-l completăm în baza propunerilor care vor veni de la dumneavoastră”, a declarat Dodon.

Prezent la eveniment, și Voronin a declarat că programul va fi mereu modificat.

Petru Burduja, unul dintre candidații blocului electoral, a menționat că „după cum cunoaște, Republica Moldova a pierdut cote importante în potențialul său industrial, de fapt a avut loc deindustrializarea Republicii Moldova. Instabilitatea din țară influențează direct procesul de industrializare. Punerea în aplicare a unei politici active de industrializare va permite oamenilor să fie asigurați cu locuri de muncă”.

„Țara trebuie scoasă din cercul vicios prin care exportăm materie primă și importăm produse cu valoare adăugată ridicată. Acest model bazat pe consum și neglijența investițiilor a fost promovat cu nepricepere și a generat deficit record”, a spus Radu Mudreac.

Amintim că pe data de 3 mai curent, Comisia Electorală Centrală a înregistrat blocul electoral al Partidului Comuniștilor (PCRM) și Partidului Socialiștilor (PSRM).

Liderii celor două partide au făcut front comun, deși până nu demult cei doi politicieni se aflau pe baricade. Supărările dintre ei au început acum aproape zece ani, atunci când Dodon a părăsit Partidul Comuniștilor, iar astfel, împreună cu încă doi colegi, au votat pentru ca Nicolae Timofti să devină președinte.

În tot acest timp, liderul comuniștilor, cu fiecare ocazie, i-a adresat replici tăioase și critici dure lui Dodon, pe care l-a numit trădător. Și cel din urmă urmă i-a răspuns cu declarații usturătoare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram