Comisia Electorală Centrală (CEC) a decis majorarea numărului secțiilor de votare pentru alegătorii din străinătate, care vor participa la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. În total, în afara țării urmează a fi constituite 146 de secții de votare. Cele mai multe secții de votare vor fi deschise în Italia, 31 la număr. 

În Federația Rusă vor fi deschise 17 secții, în România – 12, în Statele Unite ale Americii – 12, în Franța – 10, în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord – 10, iar în Republica Federală Germania  vor activa nouă secții de vot.

Prin urmare, a fost suplinit numărul secțiilor de votare pentru Republica Federală Germană și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord cu câte trei unități.

Totodată, au adăugate două secții de votare în Franța și o secție de votare în Italia, localitatea Rimini. De asemenea a fost exclusă secția de votare pentru or. Oradea din România și una din cele două secții de votare preconizate pentru or. Atena din Grecia.

Reprezentanții diasporei în străinătate care au manifestat interes să devină voluntari pentru a ajuta în gestionarea organizată a fluxurilor de votanți, sunt invitați să expedieze un email de intenție în adresa misiunii diplomatice din țara de reședință. Lista ambasadelor Republicii Moldova în străinătate și coordonatele de contact poate fi consultată în compartimentul „Misiuni diplomatic și oficii consulare ale Republicii Moldova” pe site-ul MAEIE.

Sursa: mfa.gov.md

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!