Ana Tkacenko, actriță la Teatrul Național „Mihai Eminescu”, face în curând majoratul de când joacă pe scenă și până în prezent este emoționată până la lacrimi după fiecare reprezentație. Are 37 de ani și susține că actoria este pentru ea un stil de viață, iar personajele pe care le interpretează clarifică adesea unele situații din viața actriței. 

Consideră că teatrul întinde spectatorilor o batistă atunci când le este greu pentru a-și șterge lacrimile, dar și reprezintă doza de umor necesară ca să treacă mai ușor peste toate piedicile pe care le întâmpină un om de-a lungul vieții.

Teatrul pentru Ana Tkacenko înseamnă viață: „Sunt actriță pentru că îmi place acest stil de viață, vreau să aduc bucurie oamenilor și tuturor celor care vin la teatru, se uită la un film, citesc o poezie, care citesc o piesă de teatru, să o descopere altfel”.

La întrebarea în ce măsură este influențată de personajele sale, actrița a mărturisit că personalitatea sa influențează personajele pe care le interpretează și viceversa. Se îmbogățește spiritual de fiecare dată prin aceste experiențe artistice: „Personajele mele îmi clarifică adesea diferite situații din viața mea și mă fac să trec mai ușor și să înțeleg mai bine anumite chestii, așa că eu îmi iubesc foarte mult personajele, le mulțumesc și toate sunt o parte din mine”.

Emoțiile la revenirea pe scenă au fost de nedescris, a menționat Ana: „Prin cuvinte o să zic doar atât că, atunci când am ieșit la aplauze, plângeam. Sunt foarte emoționată după spectacole și întotdeauna când văd publicul atât de frumos și de frenetic aplaudând, mă face să îmi dea lacrimile de fericire și să simt că catharsis-ul care ar trebui să-l producă teatrul, s-a produs”.

Speră că actoria nu va suferi schimbări, speră că se va schimba numai spre bine și că oamenii vor privi arta teatrală și cultura cu alți ochi, o vor îmbrățișa cu căldură la sufletele lor și vor veni mai des la teatru, la concert sau la muzeu.

„Energia dintre actor și spectator e vitală, îți provoacă dependență și atunci când nu se întâmplă acest miracol suferi foarte mult din cauza asta”, afirmă actrița.

„Veniți la teatru, pentru că dacă nu o să câștigați nimic, cu siguranță nu o să aveți nimic de pierdut”, este mesajul și îndemnul actriței pentru tine, drag spectator!

#HaiLaTeatru

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!