/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

CSM anunță că a identificat data optimă pentru convocarea Adunării Generale a Judecătorilor

missing
09 iunie 2021, ora 17:08

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), împreună cu conducerea tuturor instanțelor judecătorești din Republica Moldova, au identificat astăzi data optimă pentru convocarea Adunării Generale a Judecătorilor, stabilind chestiunile ce urmează a fi incluse în proiectul agendei ședinței Adunării.

Le-am contactat pe preşedinta interimară a CSM, Luiza Gafton, și pe purtătoarea de cuvânt a instituției pentru a afla data la care va fi convocată Adunarea, însă ambele nu au răspuns la apelurile noastre.

În cadrul unei ședințe la CSM, preşedinţii şi vicepreşedinţii instanţelor au abordat subiecte ce ţin de îmbunătăţirea activităţii sistemului judecătoresc prin sporirea comunicării între organul de autoadministrare judecătorească şi judecători, respectarea termenelor rezonabile de examinare a cauzelor aflate pe rol, eficientizarea actului de justiţie, toate acestea urmând să contribuie la sporirea încrederii societăţii în justiţie.

În concluzie, participanţii şedinţei au exprimat dorinţa de a organiza în timpul apropiat o nouă şedinţă a Adunării, scopul căreia fiind dezvoltarea sistemului judiciar și rezolvarea problemelor existente în domeniu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram