În atenția agricultorilor afectați de secetă, a fost publicat graficul de livrare a motorinei donate de România pentru data de 9 iunie curent. Agenția Rezerve Materiale (ARM), care a fost anterior criticată pentru că a eșuat în procesul de distribuție a combustibilului, a prezentat astăzi lista agenților economici și a cantității de motorină care va fi livrată de fiecare.

ARM informează că pe parcursul săptămânii curente au fost identificate un șir de probleme, care au perturbat respectarea graficului de livrare a motorinei, și anume:

– accesul dificil al unităților de transportare a motorinei către rezervoarele beneficiarului final, care a generat imposibilitatea descărcării motorinei și necesitatea identificării altor unități de transport de calibru mai mic;

– pierderea timpului la descărcare de către conducătorii auto, din cauza așteptării agentului economic la punctul pasibil de recepționare a motorinei;

– modificarea graficului de livrare de două-trei ori per zi din cauza ,,apariției unor circumstanțe neprevăzute” la agricultori, care a generat modificarea itinerariilor de distribuire, iar în consecință a afectat și distribuirea motorinei către unii agricultori planificați.

ARM acuză un agent economic din Orhei că a refuzat pe 3 iunie curent să se prezinte în satul Bolohan, raionul Orhei, pentru recepționarea a 3 607 litri de motorină, menționând faptul că graficul de activitate al întreprinderii este până la orele 18.00. Astfel, motorina a fost reîntoarsă la Baza petrolieră din orașul Ocnița.

În perioada 31 mai – 4 iunie curent, 779 560 de tone de motorină au fost distribuite către 94 de beneficiari finali.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!