/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/DOC/ Motorina donată de România: A fost prezentat graficul de livrare pentru 9 iunie

missing
09 iunie 2021, ora 11:48

În atenția agricultorilor afectați de secetă, a fost publicat graficul de livrare a motorinei donate de România pentru data de 9 iunie curent. Agenția Rezerve Materiale (ARM), care a fost anterior criticată pentru că a eșuat în procesul de distribuție a combustibilului, a prezentat astăzi lista agenților economici și a cantității de motorină care va fi livrată de fiecare.

ARM informează că pe parcursul săptămânii curente au fost identificate un șir de probleme, care au perturbat respectarea graficului de livrare a motorinei, și anume:

– accesul dificil al unităților de transportare a motorinei către rezervoarele beneficiarului final, care a generat imposibilitatea descărcării motorinei și necesitatea identificării altor unități de transport de calibru mai mic;

– pierderea timpului la descărcare de către conducătorii auto, din cauza așteptării agentului economic la punctul pasibil de recepționare a motorinei;

– modificarea graficului de livrare de două-trei ori per zi din cauza ,,apariției unor circumstanțe neprevăzute” la agricultori, care a generat modificarea itinerariilor de distribuire, iar în consecință a afectat și distribuirea motorinei către unii agricultori planificați.

ARM acuză un agent economic din Orhei că a refuzat pe 3 iunie curent să se prezinte în satul Bolohan, raionul Orhei, pentru recepționarea a 3 607 litri de motorină, menționând faptul că graficul de activitate al întreprinderii este până la orele 18.00. Astfel, motorina a fost reîntoarsă la Baza petrolieră din orașul Ocnița.

În perioada 31 mai – 4 iunie curent, 779 560 de tone de motorină au fost distribuite către 94 de beneficiari finali.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram