/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

Reacția PACE, după ce CSJ a respins recursul lui Cavcaliuc: „Decizia este justificată”

missing
09 iunie 2021, ora 16:16

Partidul Acasă Construim Europa (PACE) a venit cu o reacție, după ce Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a respins recursul lui Gheorghe Cavcaliuc împotriva Comisiei Electorale Centrale (CEC). Într-un comunicat de presă, reprezentanții formațiunii spun că decizia este justificată.  

PACE este de părere că Curtea de Apel Chișinău și CSJ au recunoscut că așa-zisul acord de tragere la răspundere penală a lui Gheorghe Cavcaliuc nu este o decizie a CEC, dar este vorba despre o informație și reflecta opinia președintelui CEC, Dorin Cimili.

„Conform situației de la ziua de astăzi, nu există o decizie a CEC, prin care să fie permis cercetarea penală a președintelui PACE, Gheorghe Cavcaliuc. Declarațiile făcute anterior de procuratură sunt bazate pe interpretarea eronată a poziției președintelui CEC, nu a Comisiei Electorale Centrale”, se arată în comunicat partidului.

PACE a anunțat că va sesiza astăzi Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, Misiunea OSCE în Moldova, Misiunile diplomatice acreditate în Republica Moldova, Asociația Promo-LEX, observatorii acreditați pentru monitorizarea alegerilor parlamentare.

Membrii formațiunii spun că sesizează un caracterul vădit tendențios și părtinitor al activităților de urmărire penală, desfășurate de Procuratura raionului Sângerei în raport cu Gheorghe Cavcaliuc și a membrilor formațiunii.

Amintim că CSJ a respins recursul liderului PACE, Gheorghe Cavcaliuc, împotriva CEC-ului. Politicianul a contestat decizia Curții de Apel Chișinău care a respins anularea hotărârii CEC prin care Procuraturii Sîngerei i-a fost permis finalizarea acțiunilor de urmărire penală în dosarul „verde de briliant”.

Pe 1 iunie curent Curtea de Apel Chișinău a declarat inadmisibilă cererea înaintată de Gheorghe Cavcaliuc către CEC prin care de asemenea s-a cerut anularea hotărârii CEC din 20 mai, în urma căreia s-a permis finalizarea acțiunilor de urmărire penală în dosarul „verde de briliant”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram