/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Sondaj: Ce partide ar ajunge în Parlament, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri anticipate

09 iunie 2021, ora 13:59

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, peste 66 la sută dintre participații unui sondaj spun că absolut sigur ar ieși la vot, iar 18,2  sunt siguri că vor vota. Datele au fost prezentate în cadrul unui sondaj realizat de Institutul de Politici Publice și comunitatea WatchDog. 

Astfel, conform sondajului, 7,7 la sută dintre respondenți au menționat că probabil nu se vor prezenta la urne, iar peste 3 procente spun că sigur nu se vor prezenta.

Datele sondajului mai arată că, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, 38, 8 la sută ar vota pentru PAS. Pe locul doi s-a clasat blocul Comuniștilor și Socialiștilor, pentru care ar vota 24,6 la sută din respondenți.

Pentru Partidul Șor ar vota 3,9%, iar pentru Blocul „Renato Usatîi” – 3,8% din necesarul de cel puțin 7% pentru a trece pragul. PPDA ar obține 1,5% din voturi, în timp ce pentru Partidul Democrația Acasă ar vota 1,1% din alegători.

Totuși, 14,3% din respondenți susțin că încă nu au decis pentru cine vor vota, iar alți 6,3 nu au vrut să-și spună opțiunea de vor.

La sondaj, care a fost realizat prin telefon, au participat 1154 de persoane cu vârsta de 18 ani sau mai mult. Marja de eroare este +/- 2,9 procente, iar datele au fost colectate în perioada 2 – 8 iunie 2021.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram