/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ #HaiLaTeatru. Vitalie Jacotă de la Teatrul Fără Nume spune că actorul fără spectator este cu mult mai sărac

missing
09 iunie 2021, ora 18:55

Fiind un visător, Vitalie Jacotă spune că a fost îndrăgostit de poezie, de poveste și probabil asta nu i-a dat voie să-și aleagă altă meserie, decât cea de actor. În prezent, îl putem admira pe scena Teatrului Fără Nume, acolo unde a îmbrăcat roluri și a participat în zeci de spectacole.

Potrivit lui, teatrul este o lume, însă fiecare dintre noi o descoperă singură pentru el. „Este exact ca într-o relație, contează cât de mult te dărui, cât demult iubești, cât de înțelegător ești, cred că asta este și relația cu teatrul. Trebuie să te dărui total, iar dacă nu ai aceste calități de care am vorbit, rămâi un simplu trecător care trece prin scenă”.

Deși a interpretat mai multe personaje îndrăgite de spectatori, speră că rolul care îi va marca activitatea încă urmează. Totuși, Jacotă spune că teatrul l-a făcut să înțeleagă lumea mult mai bine, să fie mai aproape de ea.

Consideră că spectatorii sunt neprețuiți. „Spectatorul este cel care îți dă ritmul. Spectatorul este cel care îți spune o notă atunci când nu iese o scenă, sau când ai nevoie de susținere. Actorul fără spectator este cu mult mai sărac”, afirmă actorul.

În context a menționat că pandemia a fost dureroasă prin faptul că i-a lipsit de spectatori. Dar pandemia i-a învățat să găsească noi soluții pentru a ajunge la spectator. „Datorită regizorului Mihai Țărnă am născut rubrica Tăcerea Fără nume, în care am discutat cu multe personalități, am făcut și un film, el fiind în afara țării de la distanță”, povestește artistul.

Spre final, Vitalie Jacotă îndeamnă oamenii să meargă la teatru. „Atunci când s-a format lumea au fost doi, el și ea. Atunci când s-a format teatrul, la sigur, Domnul a avut nevoie de el și ei, e vorba de noi și de spectatori. De aceea, noi nu putem să existăm fără spectatori. Iar, în ultima perioadă suntem mai săraci în simplitate, sinceritate, iar aici la teatru, noi sigur știm să te aducem în această lume. Veniți la teatru”, afirmă Jacotă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram